Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CeBIT rundes av

CeBIT er fortsatt verdens største messe, uavhengig av hva slags type messe vi snakker om. Men besøkstallene raser kraftig.

Foto: Espen Irwing Swang
Messearrangørene er imidlertid fornøyd tross sviktende billettsalg. – Vi kunne senket billettprisene for å få opp publikumstallet, men det valgte vi ikke å gjøre. Vi tror det var et riktig valg. Vi har hatt færre besøkende enn i fjor, men vi har hatt de riktige besøkende, hevdet arrangørene under dagens CeBIT-avslutning.

Fornøyd

Mens messen på det meste hadde 900.000 besøkende var besøkstallet i år bare så vidt over en halv million. Antallet utstillere var imidlertid nesten det samme i år som det var for ett år siden. – Andre messer er mer enn halvert. Det er ikke vi, sa CeBIT-ledelsen på avslutningsdagen.

Og selvsagt blir det CeBIT også neste år. – CeBIT er et one-stop handlested for distributører og importører. Ikke noe annet sted vil du finn alt du trenger fra digitale kameraer til enorme kopimaskiner for trykkeribedrifter. Messen har hatt god kvalitet og større omsetning enn tidligere. På mange områder er dette det beste CeBIT som har vært arrangert på 7 år, hevdet arrangørene.

Opprustet

Messeområdet er også opprustet i forhold til tidligere. Messeplassen er nå en trådløs internettsone, og for første gang var det mulig å koble seg til nettet nesten samme hvor på området du befant deg.

Mer dingser

Ellers oppsummerte arrangørene årets CeBIT ved å peke på at etterspørselen etter programvare har avtatt, mens etterspørselen etter hardware er større enn noen gang.
– Hovedtrenden har vært mobilt Internett, og vi ser også en sterk økning innen områdene digitalkamera og navigasjon.

Dessuten er området finansiering blitt større enn det har vært ved tidligere messer.

De av oss som har messeområdet som arbeidsplass i en hektisk uke savner ikke kaoset som gjør det tilnærmet umulig å bevege seg i messehallene. I år var det mulig å få en viss oversikt, selv om lørdag fortsatt er en dag da du må beregne ekstra tid på å komme deg rundt på området.