Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alt-i-ett trådløst

Den amerikanske produsenten har lansert en ny brikke som kombinerer de mest brukte trådløse standardene.

Brikken som Texas Instruments kaller Wanda (Wireless Any Network Digital Assistant), kan brukes til å koble brukeren til Internett eller andre trådløse enheter via fire forskjellige oppkoblinger.

De fire standardene er GSM, GPRS, Wi-Fi og Bluetooth. Mange vil si at GSM og GPRS går under samme standard, og hevder derfor at brikken bare støtter tre standarder. Det er uansett en brikke med fremtid.

TI vil bruke brikken til å produsere mobiltelefoner som kan brukes i alle mulige trådløse miljøer, skriver ZDNet News. Men mange mener at det ikke vil fungere bra å inkludere Wi-Fi i mobiltelefoner, fordi teknologien bruker så mye strøm at det vil påvirke håndsettets batteritid drastisk.

De første telefonene basert på Wanda-brikken forventes å komme på markedet innen slutten av året.

Stikkord: Mobil