Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt GSM-nett i Norge

Robert Hercz har til sist benyttet sin GSM 1800-lisens til å bygge et tredje mobilnett i Norge.

Teletopia kaller nettet sitt T3, og bygger det sammen med Ericsson og Netel. Mini-nettet vil gi Hercz rett til å kreve nasjonal roaming hos Telenor Mobil, og derved sikre abonnentene dekning over hele landet straks tjenesten lanseres for publikum.

Hercz vil derved slippe å måtte vente på anledning til å selge SMS-tjenester hos Telenor, og kan selv produsere både SMS og taletrafikk.

Teletopia opplyser at nettet nå er operativt, og at det dekker Samferdselsdepartementets krav. Deres minimumskrav har vært et nett som dekker minst åtte tettsteder med til sammen 180.000 innbyggere.

Hercz har valgt oppkjøringsdagen til onsdagens åpne høring om mobilmeldingen i Stortinget til å lansere Norges tredje GSM-nett, samtidig som en annen utfordrer, Sense Communications, holder sin pressekonferanse for å påvirke politikerne med sine vyer for fremtidens mobilmarked i Norge.

Stikkord: Mobil