Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Jakten på E.T. skjerpes

Resultatene fra verdens største distribuerte dataprosjekt gir nå grunnlag for en mer fokusert studie av «lovende» radiokilder i verdensrommet.

verdensrommet
De siste fire årene har millioner av PCer verden over innstallert [email protected] -skjermspareren, og dermed deltatt i verdens største kolllektive datautregningsprosjekt.

Målet er å analysere og regne på innsamlet data samlet inn med radioteleskop fra det ytre rom, og å isolere de mest spennende kildene for nærmere granskning.

SETI, naturligvis, står for «Search for Extra-Terrestrial Intelligence».

En million års arbeid

Prosjektet har hittil generert over en million års prosessering, og de foreløpige resultatene er nå klare for reobservasjon.

Aercibo-teleskopet i Puerto Rico vil nå få i oppdrag å titte nærmere på 150 av de radiokildene som SETI-prosjektet har plukket ut som mest interessante.

Sjansens øker

– Jeg tror vi sannsynligvis vil finne utenomjordiske sivilisasjoner i løpet av de neste hundre årene. Selv om vi ikke snubler over E.T. denne gangen, er jeg optimistisk på langs sikt siden vår søkekapabilitet dobles hvert år, sier Dan Werthimer, sjefsforsker på [email protected] til BBC News.

Vil du hjelp til i jakten på intelligent liv i rommet? Besøk setiathome.ssl.berkeley.edu.

Stikkord: internett