Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hjemmekino rett i øret

Et lite selskap fra Taiwan her kommet opp med et sett hodetelefoner som gir en helt spesiell opplevelse når du ser på film.

Surround Headsett
(CeBIT Hannover/Itavisen.no): Løsningen som Taiwanske Professor Tech har tatt patent på er en hodetelefon med 5 høyttalere i hver klokke. Hodetelefonen kobles til en fordelingsboks som igjen kobles til hjemmekinoanlegget eller til stereoanlegget. På boksen sitter en vender som lar deg velge mellom stereolyd og 5.1.

Tilpasset spill

Hodetelefonene kan også kobles rett på en kontroll til Playstation2. Da får du tredimensjonal lyd som gjør spillopplevelsen enda bedre.

Her er hemmeligheten som Professor Tech har tatt patent på. Settet har 5 høyttalere per øre. I bunnen sitter bassen. De tre sorte er bak, senter, og fronthøyttalere mens den lille på toppen er med på å fylle ut lydbildet. Bassen dekker 20~2500 Hz, mens de øvrige tar området 1k~20kHz.

Imponerende

Vi måtte selvfølgelig prøve hodetelefonene. Førsteinntrykket var bra og ikke så »plastikk» som gjerne frykter når vi er på Taiwan-stand. Vekten er lav, og lydgjengivelsen god. Nå er det riktig nok begrenset hvor godt inntrykk man får av lyden når man befinner seg i en støyende messehall.

Surround

Vi kjørte 5.1-lyd fra en DVD-film ut på hodetelefonene og kunne formelig høre hvordan gjenstander suste over TV-skjermen og forsvant ut av bildet før de tok en tur bak oss og dukket opp på skjermen igjen fra den andre siden.

Tilsvarende effekt opplevde vi når vi koblet settet mot en spillkonsoll. Det er innmari greit å kunne høre de blodtørste monstrene når de forsøker å angripe deg bakfra!

Mangler distribusjon

Veiledende pris på hodetelefonene skal være 160 euro. Foreløpig har ikke Professor Tech noen forhandler i Norge, så det spørs om vi vil få se disse hodetelefonene i norske butikker.

Men ettersom en del forhandlere er blitt svært flinke til å tilby varer fra små asiatiske produsenter i sine nettbutikker krysser vi fingrene og lever i håpet!

Stikkord: lydogbilde