Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Liten GPS med Bluetooth

Endelig kommer en GPS-mottaker som kan brukes med mobiltelefoner, PDA og bærbar PC uten at du må putten den inn i maskinen eller bruke kabel.

Espen Irwing Swang
CeBiT Hannover/ITavisen.no): AnyCom har lansert en rekke Bluetoothprodukter tidligere. Det har vært saker som PC-kort og CF-kort og det har vært trådløse håndfrisett. Men nå kommer altså en liten dings som inneholder både GSM-mottaker og Bluetooth.

Trådløst

For oss som har brukt GPS på alskens mobile duppedingser har kabelen vært et irritasjonsmoment av dimmensjoner. Dette er tross alt utstyr som skal brukes når du beveger deg, og da er kabler nødvendigvis noe herk.

Det finnes flere løsninger der GSM-moduler kan puttes inn i de trådløse enhetene, men det har helt klart sine ulemper. Stikker du dingsen i lomma mister du dekningen. Dessuten er det greit å kunne plassere GPS-mottakeren der den har best forbindelse, for så å ha trådløs overføring av NMEA-signalene rett inn i dingsen du bruker den med.

En for alle

Ikke trenger du å ha en GPS-mottaker for hver enhet heller. Så lenge mottakeren har Bluetooth og riktig programvare er det tut og kjør.

GPS-mottakeren kan operere på batterier eller ekstern strømforsyning og er ikke stort større enn en fyrstikkeske. Butikkprisen er 400 euro.

Stikkord: Mobil