Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Minnebrikken får 4GB

SanDisk er verdens største produsent av minnebrikker. Nå produserer de også verdens største CF-kort med hele 4 GB minnekapasitet.

4GB cf
(CeBIT Hannover/ITavisen.no): Kortet skal være på markedet i løpet av et halvt års tid, og vil gjøre det mulig å kopiere en hel DVD-film inn på minnebrikken.
– En DVD film er vanligvis på 4,3 GB, men en del av dette er ekstramateriale som kommer i tillegg til filmen. Selve filmen får plass på minnebrikken, sier Eric Bone, markedssjef i SanDisk.

CF type 1

Det er også andre produsenter som lanserer 4GB CF-kort under årets CeBIT-messe, men dette er kort av typen CF-2. Disse kortene er dobbelt så tykke og passer ikke inn i alle CF-porter.

Det koster å være kar

Kortet er ventet å koste rundt 1000 dollar i USA. Hva prisen blir her hjemme er ikke godt å si, men trolig må du ut med godt over 10 tusenlapper. Med andre ord ikke et lagringsmedium du tar backup av DVD-samlingen på!

– Prisen på minnekort er redusert betydelig de seneste årene. Det er ikke lenge siden du måtte pantsette huset for å ha råd til en minnebrikke med 32 MB, sier Bone.

Også SD-kortene får doblet kapasitet. Største SD-kort rommer nå 1GB med data.