Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lettkledde damer på CeBit

Mens bilbransjen for lengst har takket farvel til damer på panseret, brukes kvinnekroppen fortsatt som blikkfang i deler av IT-bransjen.

babe 1
CeBIT er ikke den festen det var for få år siden, men det er fortsatt mange som satser på høy musikk og lekre damer for å få oppmerksomhet. Begrepet «Asian Babes» er ikke bare noe du finner i søkemotorene på Internett. I Hannover ser du dem nesten over alt.

Kulinger

Vestlige land kan nok sies å kjøre litt mer stuerent hva utstillingsdukker angår. De europeiske trekkplastrene skal være kuuuuule. Tynnkledde damer med struttende bryster er byttet ut med hippe dansere i alt for store bukser. Vel, de fleste av dem i alle fall.

Danserne har tørkle på hodet. De synger rap, står på hodet og danser break dance. En av dem kunne sågar danse mens han hoppet opp og ned på en hånd. Da stimlet vi sammen og klappet i ærefrykt for den spreke mannen.

Panserdamer

Også hos de vestlige utstillerne finnes det en og annen dame som hadde mer enn CV-en å vise til da hun søkte jobb som pynt på stand under årets CeBIT. Men nå er de påkledd og danser rock. De eneste panserdamene du finner her er de som jobber i Münchenerhalle og kan bære 15 halvlitere i hver hånd. Også de er påkledd.

Trendene snur?

CeBIT er en møteplass der ulike kulturer tromles sammen i den tro at vi tross alt har det meste felles. I det kaoset som råder er det interessant å se hvordan vi opptrer som grupper.

Gericom viste fram sin bærbare PC på denne måten…

T-skjorter

Motorola og Siemens har CeBITs desidert mest bråkete utstillinger. Det er her de rappende negerene holder til. Hos Motorola skal vi skal være motokule, danse technomoto og lage mixomotolyder til mobiltelefonene våre. Hos Siemens skal vi se håndstående muskelbunter danse hip-hop mens vi hyler høyt for å få tak i svarte t-skjorter med Siemens-logo på.

En ung mann prøver å riste noe ut av buksebeinet…

Sony Ericsson holder til i samme hall. Deres utstilling minner om et laboratorium, der du presses inn i en 50 meter lang sykehuskorridor for å se på alle de nye telefonene. Her er det dørgende stille. Og skulle noen forsøke å si noe blir de effektivt overdøvet av sagge-gjengen som holder til på hver sin side av Sony Ericssons feltsykehus.

Trangt for Sendo

Og bakerst, klemt inn mot veggen utenfor strømmen av nysgjerrige messegjester holder Sendo til. Sendo danser på randen av konkurs og har ikke råd til å leie inn rappere. I stedet står to unge jenter på hver sin pall og prøver å se innmari kule ut mens de danser uten musikk.