Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny patch til Opera

Et nytt sikkerhetshull i den norske nettleseren Opera er tettet av produsenten. Hullet regnes som kritisk.

Opera7
Dette er andre gang det kommer ut en oppdatering etter lanseringen av versjon 7 av den stadig mer populære nettleseren.

Som vanlig er Opera raskt ute med oppdateringer for sikkerhetshull, og de kan trygt kalle seg best i klassen på det området.

Lange filnavn

Feilen som er oppdaget av sikkerhetsselskapet Secunia omhandler Operas behandling av lange filnavn i dialogboksen for nedlastning av filer.

En nettside kan iverksette en automatisk nedlasting av en fil med et ekstra langt filnavn. Dette kan gi en buffer overflow-feil i Opera slik at ondsinnet kode kan kjøres etter inntrengerens frie vilje.

Secunia karakteriserer denne feilen som kritisk.

Patch

Mindre enn et døgn etter at Secunia offentliggjorde sitt funn hadde Opera kommet med en oppdatert versjon av nettleseren.

Alle brukere blir nå oppfordret på det sterkeste å laste ned versjon 7.03 for å være trygge.

Du finner den her.

Stor vekst

Samtidig sier Opera i en pressemelding at de opplever sterk vekst i sin utbredelse blant institusjoner for høyere utdanning.

Opera har med rette et godt rykte på seg for å være en sikker nettleser, og e-postverktøyet som er inkludert er mye sikrere mot virus og ormer en for eksempel Microsofts e-postklienter.

Opera Software tilbyr svært gunstige lisensieringsordninger til utdanningsinstitusjoner (7 kroner per lisens), noe som ikke har gått upåaktet hen i verden. Også deres støtte for mange språk gjør nettleseren populær i hele verden.

Blant de institusjonene som har satset på Opera er tungvekterne Massachusetts Institute of Technology (MIT), og Harvard Law School, samt andre universiteter i USA, Tyskland og Wales. Bare ved University of Illinois har de kjøpt inn 40.000 lisenser.

Stikkord: internett