Hopp til navigasjon Hopp til innhold

100 timer musikk på én CD

To nye lagringstyper for musikk er på trappene, som lar deg ta med mellom 30 og 100 timer musikk.

Musikk på nettet (MP3)
Selv teknologiene er ikke nye, men de blir anvendt på nye måter. Sony tar i bruk den meget effektive MiniDisc-komprimeringen og lar den bli brukt til brenning av musikk på CD-plater i stedet for de proprietære MiniDisc-ene.

Sony vil samtidig begynne å la sine CD-spillere spille av dette formatet, og vi regner med at flere produsenter vil følge etter.

Philips på sin side, bruker DVD-teknologi til å brenne musikk på DVD-plater. Musikken lagres i MP3-format, og kan spilles av ved hjelp av en portabel spiller som Philips også lanserer.

Fordømmes

Flere av verdens bransjeorganisasjoner for musikk har fordømt disse produktene fra Sony og Philips. Ikke så rart kanskje, ettersom platebransjen stadig synker salgsmessig for hvert år.

Det som kan synes litt pussig er at Sony, som baserer store deler av virksomheten sin på å selge CD-plater, godtar at et søsterselskap lager noe som bransjen i følge New Scientist ser på som rene piratverktøy.

Men Sony Music har valgt å forholde seg taus til nyheten, mens Sony Consumer Electronics sier at dette er fremtiden, og at det er opp til plateselskapene å følge med i tiden. Sony er jo uansett ute etter å tjene mest mulig penger, selv om det kan virke som om det går på bekostning av deres egne avdelinger.

Stikkord: lydogbilde