Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Messa er i gang

I dag åpnet verdens største teknologimesse i Honnover i Tyskland. Her møtes utstillere fra hele verden for å vise hva vi har i vente.

CeBit 2003
I 2000 bar CeBIT preg av ukuelig optimisme. I 2001 ble det satt ny utstiller rekord. I 2002 var hele bransjen preget av den kraftige smellen i .com-markedet. I år aner vi at noe av optimismen er på vei tilbake. Men ekstravagansen uteblir.

Hvilken bunn

Det kan være mange grunner til å spørre seg hvor denne optimismen kommer fra. Fortsatt raser IT-selskapene på børsen, og de store teleselskapene sliter med underskudd vi aldri tidligere har sett maken til. Analytikerne spør seg om bunnen er nådd, men synes ikke å være enige med seg selv.

I det ene øyeblikket hører vi at nå skal det snu. I det neste ser vi at pilene fortsatt peker nedover og at analytikerne justerer sine prognoser. Finnes det egentlig noen bunn? Er ikke bunnen egentlig gått ut av hele IT-bransjen?

Stabile investeringer

Svaret fra utstillerne på CeBIT er entydig. Bunn eller ikke – en gang vil det snu og da gjelder det å være på plass. Prognosene viser at bedriftsmarkedet i år vil investere i IT-utstyr på lik linje med i fjor. Og 73 prosent av IT-sjefene i Tyskland sier de forventer å bruke like mye penger på investeringer og vedlikehold i de to neste årene som de har gjort i år. Bare 5 prosent regner med å kutte i budsjettet.

De viktigste områdene i nær fremtid er portabelt, lagring og infrastruktur, om vi skal tro analytikerne i Cap Gemini, Ernst & Young. Fellesnevneren for disse teknologiene er automatisering og kostnadsreduksjon.

Godbiter

Men CeBIT er fortsatt verdens største godtebutikk for teknofile, og i de nærmeste dagene lover vi å bringe dere en rekke nyheter om godbiter som bringes frem i lyset under årets messe. Siemens og Nokia har allerede tjuvstartet med presentasjon av nye telefoner og mobiltilbehør.

Flere vil følge etter.