Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Milliardtap for tysk telegigant

Deutsche Telecom tapte enorme verdier i fjor. Europas største teleselskap manglet 24,6 milliarder euro på å gå i balanse.

Mobil penger
Deutsche Telecom kunne heller ikke si noe om hvordan de vil redusere kostnader og gjeld, og på børsen falt selskapet med 10 prosent.

Verste siden krigen

Tapene er de verste noe tysk selskap har opplevd siden siste verdenskrig. Like vel hevder de at de er på rett spor når det gjelder å redusere gjelden som hopet seg opp da Deutsche Telecom handlet teleselskaper i stor stil like før telekomboblen brast.

– Fjorårets tap skyldes for en stor del at vi har måttet nedskrive verdien av utestående fordringer, men de speiler også den alvorlige økonomiske situasjonene som rammet telebransjen i fjor, sier direktør i Deutsche Telecom, Kai-Uwe Ricke.

I 2001 tapte Deutsche Telecom «bare» 3,5 milliarder euro.