Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kazaa blir TV-formidler

Et nytt TV-program produsert i USA, skal distribueres via Kazaa i stedet for å komme på TV-skjermen.

Pseudo.com
Den nettbaserte kringkasteren Pseudo.com har produsert en ny TV-serie som omhandler hip hop livsstil og musikk. Programleder vil være ringreven ICE-T, som mange husker fra tidlig 90-talls rap.

Det spesielle med disse programmene er at de vil bli gjort tilgjengelig gjennom Kazaas fildelingsnettverk. Dette er mildt sagt å tale paven midt i mot.

Synderen

Kazaa har ikke en veldig høy stjerne blant plateselskaper, filmselskaper eller TV-stasjoner for den del. Det er derfor et overraskende trekk fra Pseudo.com at de bruker fildelerne som sin distribusjonskanal.

Rent forretningmessig høres det dog ganske lurt ut. TV-serien, One Nation, skal basere sine inntekter på reklamespots og produktplassering. Kazaa har 60 millioner brukere over hele verden. Det burde være attraktivt for annonsørene, mener C|NET News.

Business

Microsoft har allerede begynt å bruke Kazaa til å spre filmtrailere for forskjellige filmer. Mest for å få spredt materiale for sin egen Media Player 9.

Det forventes at flere og flere vil få opp øynene for denne distribusjonskanalen i år. For hvis man ikke kan slå fienden, er det like greit å bli venn med ham.

One Nation kan lastes ned via Kazaa i løpet av de neste to ukene.

Stikkord: fildeling, internett