Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Motorola med Bluetooth til bilen

Med bluetooth håndfrisett i bilen behøver du ikke å fiske mobilen opp av lomma for å snakke i den.

Motorola BT 2 lite
Dessuten kan du benytte forskjellige telefoner i ett og samme sett.

ITavisen.no fikk i dag prøvekjøre Motorolas nye BT-håndfrisett for bil. Settet kan brukes sammen med mobiltelefoner fra forskjellige produsenter, forutsatt at telefonene har Bluetooth med talestøtte.

Tilkobling

Å koble opp settet er ikke noe problem. Fra telefonens meny leter du opp trådløse enheter og velger bilmonteringssettet. Etter å ha tastet inn settets PIN-kode er systemet klart. Neste gang du setter nøkkelen i bilens tenningslås aktiverer du automatisk bluetoothforbindelsen. Nå fungerer settet på samme måte som et ordinært trådløst sett i bil.

Stemmeanrop

Motorolas bilmonteringssett er ikke det første i sitt slag, men det er det første vi har sett i salg som også har en fjernkontroll. Denne er elegant utformet med diskret bakgrunnsbelysning og gjør det enkelt å besvare samtaler, mute, stille volum eller ringe opp via stemmestyringen. Settet har sitt eget stemmeminne, så her behøver du ikke legge inn telefonboken på nytt om du bytter telefon.

Kjempelyd

Lydkvaliteten er upåklagelig. Settet kan monteres via bilstereoen, eller du kan velge å montere en medfølgende høyttaler fra Motorola. Samme hvilken løsning du velger mutes radioen. Under vår prøvetur var lyden lagt til den lille ekstrahøyttaleren. Denne løsningen ga oss godt volum og klokkeklar lyd.

Tre på en gang

Settet skal kunne brukes med inntil tre ulike telefoner samtidig. Vi forsøkte oss med litt forskjellige telefoner, men ikke alle var like villige til å forstå hva vi drev med. Dessverre fikk vi ikke testet hvordan det hele fungerer med telefoner fra Motorola, ettersom de ikke har BT-modeller ennå. Nokia 8910i fungerte perfekt, Sony Ericsson T68i fungerte stort sett bra, i alle fall når vi skrudde Nokiaen helt av.

Trøbbel

Sony Ericssons P800 lot oss koble til settet, men ville ikke holde forbindelsen. Dermed fikk vi ikke verken ringt ut eller tatt imot samtaler. Det finnes antakelig fornuftige forklaringer på dette, men vi fant ikke ut av det på den lille timen vi hadde til disposisjon.

I ettertid har vi imidlertid studert bruksanvisningen og ser at settet støtter to ulike standarder (hodetelefoner og håndfrisett). Disse kobles til på litt forskjellig måte, og det er slett ikke umulig at dette er årsaken til at vi fikk trøbbel.

Fordeler og ulemper

Et trådløst bilmonteringssett har sine klare fordeler. Særlig er det greit at du slipper å bytte sett når du bytter mobiltelefon. Med den har også sine bakdeler. Når telefonen ligger i lommen i stedet for å sitte på dashbordet ser du ikke hvem som ringer. Dessuten får du ikke ladet telefonen uten å koble den til ett eller annet sted.

Det siste problemet er nesten blitt uvesentlig, ettersom batterikapasiteten på nye telefoner er mye bedre enn hva den var tidligere. Vi har bestemt oss for å montere settet i egen bil, så får vi se. Kanskje får vi P800 på nett også?