Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil som skifter form

Motorola har laget en telefon med et utseende du nesten er nødt til å like. Både form og farge kan nemlig tilpasses din personlige smak.

Motorola c330
Utskiftbare deksler er ingen stor nyhet. Det har Nokia hatt suksess med i flere år allerede. Men deksler som radikalt kan endre telefonens fasong, det har vi ikke sett før.

Tok sin tid

I alle fall ikke på telefoner i butikk. For vi har sett C330 før. Den ble nemlig vist frem for pressen for godt over ett år siden! Faktisk har vi sett både C350 og C380 (fargeskjerm) siden C330 ble lansert. Men de kommer kanskje ikke til Norge før i 2004?

Telefonen er med andre ord ikke siste skrik hva tekniske finesser angår. Den har riktig nok flerstemte ringetoner, men det er omtrent der det stopper. C330 har verken Java eller MMS. Men GPRS har den. 1 opp og 4 ned. Det er raskere enn flere av konkurrentene.

Volum-markedet

Dette er en telefon som helt klart retter seg mot det store markedssegmentet som kalles ungdom og førstegangskunder. Men ettersom telefonen er lett å tilpasse kan den godt komme til å være midt i blinken også for mer konservative kundegrupper. Enkelte av skallene er rett og slett stilige. Andre er «fetere» og mer tilpasset de trend-bevisste.

Spill og laaaange tekstmeldinger

Telefonen har tre spill, 35 forhåndsprogrammerte ringetoner, mulighet for å tilpasse egne snarveier, stemmestyring, vibrasjonsvarsling og WAP 1.2.1.

Tekstere kan merke seg at den benytter iTap, og at du kan koble sammen meldinger så du får inntil 800 tegn. Dessuten har den EMS (enkle bilder/symboler og ringetoner i SMS).

To bånd

Telefonen er to-bånds (900-1800 MHz). Taletiden opp til drøyt 4 timer og standbytiden opp til 190 timer. Dette er brukbart, men heller ikke mer. Enkelte av konkurrentene kan vise til det tredobbelte!

Svært billig

Men er du ute etter en rimelig og grei mobiltelefon som ikke alle har maken til kan dette være svaret. Veiledende pris uten abonnement er satt til 1.000 kroner. Det er dermed snakk om en av de billigste mobiltelefonene som finnes på markedet, og vi tipper at det ikke vil gå lang tid før den selges for en krone knyttet til en operatør.

Selv om vi beskriver telefonen som enkel skal vi ikke glemme at den bare for et par år siden ville vært noe av det råeste du kunne eie!

Stikkord: Mobil