Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Grokster glad for søksmål

Etter som fildelingstjenestene blir saksøkt, opplever de en enorm vekst i annonseinntektene sine.

nedlasting
Det er tvilsomt at dette er den effekten RIAA og MPAA ønsker å oppnå når de går til sak mot P2P-nettverkene. Men det er ikke første og sikkert ikke siste gang det skjer.

I følge uttalelser fra ledelsen hos Grokster, som er en av tjenestene som blir saksøkt i disse dager, opplever de nå sine beste dager noensinne.

Annonser

-Når folk leser om rettssaken i media, blir de tydeligvis nysgjerrige og laster ned programvaren vår. Deretter blir de hektet, sier Wayne Rosso, direktør for Grokster til C|Net News.

Og jo flere brukere en tjeneste har, jo fetere annonsører får de kloa i. Grokster kan nå lene seg tilbake og få fete sjekker fra blant annet det amerikanske luftforsvaret, AT&T, Dell og L’Oreal.

RIAA

Det ser ut til at nok en gang blir alt RIAA tar i til dritt. Det skal liksom ikke lykkes for interesseorganisasjonen som kjemper en innbitt kamp mot piratvirksomhet.

Grokster kan også vise til interessant statistikk innsamlet blant deres brukere. 71 % av brukerne er mellom 25 og 54 år gamle. Altså ikke tenåringer som mange vil ha det til. Over halvparten av Groksters brukere er høyt utdannet og har god inntekt, noe som også strider mot bildet av den typiske nettpiraten.

Stikkord: fildeling, internett