Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DSL på 9,2 Mbps

Catch Communications lanserer SHDSL, symmetrisk DSL, med makshastighet på 9,2 Mbps.

Catch sier i en pressemelding at de er først i Norge, og blant de første operatørene i verden, som tar i bruk SHDSL-teknologien som »gjør kopper til gull» ved å knytte inntil fire kopperkabler sammen til én tjeneste. Tjenesten gir full ytelse på inntil 3,5 kilometers avstand fra Telenors sentraler.

Godt mottatt

– Dette er et naturlig neste steg i utviklingen av DSL-teknologien. De gode gamle telefonlinjene er med dette blitt et medium for høyhastighets internettaksess og datakommunikasjon. Ved innføring av disse nye hastighetsklassene bryter vi en teknologisk barriere, og har allerede mottatt svært positive tilbakemeldinger fra pilotkunder, sier ansvarlig for forretningsutvikling hos Catch Communications, Trond Larsen, i en pressemelding.

Catch lanserer tre hastighetsklasser på henholdsvis 4,6 og 8 Mbps, og mener de dermed har posisjonert seg som en fattigmanns erstatning for leide linjer.

Mellomstasjon

– Å bryte markedets barriere på 2 Mbps er spesielt viktig for å posisjonere tjenestene fra Catch som «Leased Lines Replacement». Basert på de «gamle» telco-grensesnittene er neste steg etter 2 Mbps et betydelig hopp til 34 Mbps. Dette medfører en høy terskel for bedrifter og offentlig virksomhet med tanke på både etableringskostnader og månedlige kostnader, sier teknisk sjef Aage Blankvoll hos Catch Communications.

Stikkord: internett