Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple starter musikk-kanal?

Apple kan komme til å stikke av med den første lønnsomme nedlastingstjenesten for musikk på nettet.

Dette melder Los Angeles Times (registrering nødvendig).

Fornøyde musikksjefer

I følge avisen har Apple demonstrert systemet sitt for toppsjefene i så godt som samtlige av de store, multinasjonale plateselskapene. Disse skal i følge Los Angeles Times kilder være utrolig fornøyd med det de så.

Spesielt fornøyd skal de ha vært med kopisikringen, som hindrer brukerne å kopiere musikken videre fra sin egen harddisk til andres. I cracket form kan systemet bare brukees med en enkelt Mac og en enekelt iPod (MP3-spiller fra Apple).

Fungerer bare med Mac

Eneste ulempe er at systemet i utgangspunktet bare fungerer med Apple-maskiner og Mac OS (trolig bare OS X 10.2.x). Apple er nå nede i tre prosent av markedet for personlige datamaskiner.

Ikke overraskende fungerer systemet sømløst mot Apples MP3-spiller iPod, som har vært en mye større suksess enn utbredelsen av Mac-plattformen skulle tilsi. Men den finnes jo også i PC-utgave.

Bruker AAC

Detaljer rundt systemet vil verken platebransjen eller Apple komme med. Men det er på det rene at Apple vil bruke Advanced Audio Codec (AAC) og ikke MP3 når de skal komprimere musikkfilene.

Siden iPod nå bare støtter MP3 og WAV/AIFF, må filene trolig konverteres underveis. Alternativt at iPod får en oppgradering med ny firmware.

Kilder Los Angeles Times har snakket med beskriver nedlastingstjenesten som utrolig enkelt å bruke, og sammenligner det med «one click»-systemet til nettbutikken Amazon.com.

Sju kroner låten

Det blir med andre ord like lett å handle musikk som kan høres med én gang som det i dag er å handle CD-plater som kommer i posten om et par dager.

I følge en innsender til Slashdot vil prisen være 99 cent (ca. sju kroner) pr. låt. Dette skal inkludere rett til å brenne CD.

Stikkord: lydogbilde, programvare