Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mer brukervennelig Linux

Mandrake er både elsket og hatet for sin brukervennlige Linux-distribusjon. Operativsystemet forventes i versjon 9.1 innen et par uker.

Mandrake

Mandrake 9.0 ble svært godt mottatt og fikk meget tilfredsstillende resultater i flere tester som fokuserte på desktop-benyttelse. 9.0 finnes i tre forskjellige versjoner; Standard, Power Pack og ProSuite – der siste versjon er serverfokusert.

Enkelt å jobbe med

Mandrake er generelt meget god på dokumentasjon og det grafiske grensesnittet er både rent og enkelt å jobbe med. Dette har gjort Mandrake til en godt valg for den som trenger en ren desktop-Linux. OSet har imidlertid ikke alltid tillit hos mer drevne Linux-brukere, noe som kanskje har sammenheng med at distribusjonen passer meget bra for de som ser etter et desktop-alternativ til Windows.

Enkelt grafisk grensesnitt, dokumentasjon og gode supportkanaler er alle elementer som har gitt Mandrake popularitet, selv om Red Hat absolutt dominerer Linux-markedet.

Vent på «final»

Mandrake 9.1 har nå blitt lansert i Release Candidate 2 og denne kan blant annet lastes ned her: ftp://carroll.cac.psu.edu/pub/linux/distributions/mandrake-iso/i586/. Den anbefales ikke at man bruker dette i et «stable» miljø, men venter til «final» blir lansert – ifølge marc.theaimsgroup.com mellom 15. og 20. mars.

De heteste finessene med Mandrake 9.1 skal være automatisk konfigurasjon av nettverket, «NTFS resizing», implementering av Apache 2 og ny Mandrake «theme».


(Denne artikkelen er hentet fra hardware.no.)

Stikkord: linux, programvare