Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kodak lanserer OLED-kamera

Kodak lanserer i mai verdens første digitalkamera med den nye skjermteknologien organic light-emitting diode (OLED).

Kodak LS633 OLED
Kodak EasyShare LS633 Zoom markerer overgangen fra tradisjonelle LCD-skjermer til tynnere og mer lyssterke OLED-displays.

Kodak har selv utviklet OLED-teknologien, og insisterer på at vi nå vil kunne se bildene både klarere, skarpere og fra flere synsvinkler enn tidligere.

Siden de nye skjermen ikke er like tykke som dagens LCD-skjermer, vil bildeflaten også kunne gjøres større. LS633 har eksempelvis en skjerm på 2.2 tommer, mot normalt 1.5 i de fleste andre kameraer.

3.1 megapiksler

LS633 har en oppløsning på 3.1MP (megapixel), Schneider-Kreuznach Variogon-optikk med 3X optisk zoom, samt 3.3X digital zoom. Dette betyr at man kan skrive ut skarpe bilder i format opp til 28×36 cm.

En joystick gir tilgang til menyen, og det finnes også en video/lydfunksjon. Kameraet lagrer opp til 32 e-postadresser og man kan merke bildre med hvem man senere skal sende det til når kameraet kobles til PCen.

Kodak EasyShare LS633 Zoom

Kameraet blir å finne i butikker fra mai måned. Veiledende utsalgspris er kroner 3.999,- inklusiv moms.

Printerdokk

LS633 er også første modell i serien av EasySharekamera som er kompatible med den nye EasyShare printer dock 6000. Printerdocken skriver ut bilder i formatet 10×15 cm, på under 90 sekunder. Printerdocken kan benyttes frittstående, eller kobles til PC`en for å laste over bildene.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde