Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dansk MMS til tre kroner

I Norge har prisen på MMS-meldinger gått ned fra en tier til en femmer. Telia Danmark tar tre kroner – selv om tjenesten produseres i Norge.

NetCom lo da Telenor annonserte et prisnivå for MMS-meldinger på ti kroner i fjor, og annonserte med brask og bram at fem kroner var et riktigere nivå.

Norsk produkt

Nå blir de kraftig underbydd av Telia Danmark, som annonserer at de vil ta tre kroner meldingen – altså hele 40 prosent mindre enn søsterbedriften i Norge.

Og det til tross for at NetCom produserer tjenesten, siden de driver MMS-plattformen for Telia i hele Skandinavia. Det er heller ingen kursforskjell mellom den norske og danske krone å snakke om, og de styreformann Terje Christoffersen i Telia Danmark også sitter i styret i NetCom.

Tjener penger likevel

Telia Danmark annonserer likevel ifølge The Telecom Paper at tre kroner er en konkurransemessig pris, og derved at de tjener penger på tilbudet. Dette prisnivået er også på linje med det generelle nivået i Europa, understreker Telia Danmark. Tre danske kroner er omtrent det samme som tre norske – nøyaktig 3,053.

Må tenke seg om

Kommunikasjonskonsulent Bjørnar Storeheier bekrefter at NetCom drifter tjenesten fra Norge, og forteller at NetCom nå står like før en kommersiell lansering her i Norge.

– Det var det vi skisserte da vi gikk ut og informerte om tjenesten så tidlig som august, sier Storeheier. Men Storeheier må komme tilbake til hvorfor NetCom har annonsert en pris hele 40 prosent over Telia Danmarks nivå.

Stikkord: Mobil