Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kina får Microsoft-kode

Bill Gates’ pågående frierferd i Kina, har resultert i at den Kinesiske regjering vil få innsyn i Microsoft kildekode.

De er ikke de første som får dette innsynet. Flere andre regjeringer, deriblant Russland og England har allerede signert avtaler hvor de får innsyn i deler av kildekoden.

Vilkårene er selvsagt at koden under ingen omstendigheter må falle i hendene på feil personer. Microsoft bruker dette argumentet for å dokumentere sikkerheten i egne systemer.

Kina

I likhet med mange andre regjeringer er Kina bekymret for om en avtale med Microsoft vil bety at de vil oppleve store vedlikeholdskostnader i ettertid. Og ikke minst er de redde for de mange sikkerhetshullene som er kjent for å dukke opp.

Derfor lar Microsoft nå kinesiske eksperter se på kildekoden deres for å vise at de tar sikkerheten alvorlig, og for å gi Kina en mulighet til å tilpasse sine Microsoft produkter i en viss grad.

I følge CNN News har Bill Gates selv uttalt at Microsoft akter å gi Kina maksimal samarbeidsvilje for å få regjeringen som kunde.

Det er også store krefter innad i Kina som jobber mot dette samarbeidet. Ikke på grunn av programvaren, men fordi Microsoft er et amerikansk selskap.