Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Pac-Man World 2

Hvem liker vel ikke Pac-Man? Men de gamle klassikerne er fremdeles best, mener vår spillanmelder.

Vår lille gule, pilleknaskende gladgutt lever i beste velgående. Men det har skjedd mye siden vi så de første herlige og utrolige vanedannende spilleautomatene på begynnelsen av 80-tallet. Og mens Ms. Pac-Man og enkelte andre av «oppfølgerne» har vært spennende og spillbare, lar jeg meg langt fra overbevise av 3D-plattformspillet Pac-Man World 2 som denne uken legges ut for salg i norske butikkhyller.

3D plattformspill

Du trer naturligvis igjen inn i rollen som Pac, og målet med spillet er å finne igjen noen gullfrukter som spøkelsene har stjålet. OK, vi henger oss ikke oppi detaljene rundt denne gripende og følelseladete historien, men hiver oss heller hodestups inn i handlingen.

Og lander med mageplask. Pac-Man World 2 sender deg gjennom 18 forskjellige nivåer, lar deg slåss med seks større «bosser» mens du stadig må samle tusenvis av drops, frukt, og alskens andre mynter og kollektiver som Pac-Man er så glad i. Alt dette foregår i 3D, med en kontrollimplementering som er bare sånn passe og en kameraføring som simpelthen bare er plagsom.

Slapt gjennomført

For å oppsummere det hele, fremstår Pac-Man World 2 som for banalt og intetsigende for modne spillere, men dessverre også for knølete og lite intuitivt for de aller minste – som nok ellers vil la seg bedåre av de søte figurene og de fargerike verdenene.

Høyedpunktet er spillehallen i landsbyen du starter i, hvor du har tilgang til fullverdige reproduksjoner av de klassiske Pac-Man-spillene opp gjennom tidene – men disse må du dessverre pine deg gjennom store deler av hovedspillet og samle et stort antall mynter for å få tilgang til.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Konklusjon

Som plattformspill er dette middelmådige saker. Ikke direkte dårlig, men det finnes simpelthen såpass mange andre overlegne spill der ute i denne sjangeren (Sly Raccon, Ratchet & Clank, Jak & Dexter…) som har vesentlig mye mer å by på både innen spillbarhet, grafikk og design.

Men for Pac-Man entusiaster som har lurt på hvordan de skal få spille de gamle klassikerne hjemme i stua, er det kanskje verdt investeringen for å få tilgang til Pac-Man, Ms. Pac-Man, Pac-Mania og et par andre godbiter.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt