Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pirat-sentral tatt av nett

Det amerikanske justisdepartementet har stengt iSONEWS.com, en av de viktigste kanalene for piratkopiering på nettet.

iSONEWS.com
Nettstedet iSONEWS.com ble annektert av amerikanske myndigheter som en del av en avtale mellom 22 år gamle David M. Rocci og påtalemyndighetene i Blacksburg.

Tilsto alt

Rocci erkjente seg skyldig i «konspirasjon for å importere, markedsføre og selge mod chips».

Roccis nettsted iSONEWS har for mange fungert som en guide til de nyeste «utgivelsene» av piratkopierte spill, filmer, og programvare.

Info om warez

Siden ble kontinuerlig oppdatert med detaljert informasjon om de siste «crackene» og lanseringene, slik at surfere lett fikk vite nøyaktig hva som var nøyaktig og hva de skulle søke etter på fildelingsnettverkene.

iSONEWS fungerte også som en skryteside for warez-gruppene som står bak piratlanseringene, og som stadig konkurrerer om å være først ute med de nyeste spillene, filmene og programmene.

Siden har over 100 000 registrerte brukere, og høstet over 140 000 sidetreff hver dag.

Tilhører nå den amerikanske regjeringen

Men 22-åringen som sto bak nettstedet har tilstått å ha brukt nettstedet som en salgskanal for importerte Enigmah modchip, som er nødvendige for å spille piratkopierte spill på XBox og samtidig ulovlig å selge i USA, og iSONEWS.com har nå følgelig blitt konfiskert av det amerikanske justisdepartementet.

I stedet for siste piratnytt peker iSONEWS.com nå til informasjon om opphavsrettigheter og detaljer rundt rettssaken mot 22-åringen, som kan risikere opptil fem års fengsel og millionbøter når dommen faller 7. mars.

– Ytringsfriheten truet

Enkelte internettgrupper har uttrykt bekymring over myndighetenes fremgangsmåte som de mener krenker ytringsfriheten på Internett. David Sobel, leder for Electronic Privacy Information Center i Washington kaller myndighetenes opptreden for vidtrekkende og radikalt. Han viser til at Høyesterett nylig understreket betydningen av ytringsfriheten på Internet. – Dette kan bety slutten på ytringsfriheten på Internett, sier han til AP.

Stikkord: fildeling, internett, spilltester