Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Benefon klarer seg – såvidt

Finlands mobilprodusent nummer to har alvorlige vanskeligheter. Men nå ser det ut til at de overlever.

Benefon er særlig kjent for sine GPS-telefoner, som er populære blant friluftsfolk.

For to uker siden sa selskapet at de trengte nesten 200 millioner kroner for å unngå konkurs. Tirsdag annonserte de på sin hjemmeside at de hadde fått inn om lag halvparten fra investorer og kreditorer, i form av nedskrivninger og ettergitt gjeld.

Investeringsselskap

Nå har de i tillegg fått friske penger fra selskapet NRJ International LLC. Dette selskapet, som i en pressemelding bekrives som et internasjonalt investeringskonsortium med avdelinger i mange land, har bundet seg til en investeringsplan på mellom 12 og 20 millioner euro (90 til 151 millioner kroner) fram til 2007.

Stikkord: Mobil