Ny Napster ill.

Annonse


Napster gjenoppstår

Ny Napster ill.Roxio, selskapet som blant annet står bak CD-brennerprogramvaren Easy CD Creator, kjøpte restene av Napster etter at retten stanset mediegiganten Bertelsmanns forsøk på å overta musikkdelingstjenesten.

Og nå skal Napster gjenoppstå som en legitim betalingstjeneste.

Lanseres i 2003

– Vi regner med å ha lansert innen året er omme, men det vil ikke skje før vi kan etablere det som en lovlig tjeneste, sier en talskvinne for Roxio til nyhetsbyrået Reuters.

Napster hadde i sin storhetstid i 2000 mer enn 60 millioner brukere før de fem store plateselskapene slo seg sammen i det historisk viktige opphavsrettssøksmålet som tvang tjenesten til å trekke ut pluggen.

Annonse


Siden den tid har Napsters oppstandelse blitt annonsert og utsatt flere ganger, mens både pornoforleggere og medieselskaper har meldt sin interesse for å overta tjenesten.

BetalingsNapster

Roxio sier nå de er i samtale med plateselskapene Vivendi Universal, Sony, Warner Bertelsmann og EMI for å lisensiere musikk til bruk i nye Napster.

Når Napster relanseres er planen å tillate nedlasting enten ved å betale for hver enkelt låt, eller en månedlig abonnementsavgift.

Det gjenstår å se om Roxio klarer å bli enige med plateselskapene, og deretter hvorvidt Napster vil lykkes noe bedre enn de andre store legale nedlastingstjenestene Pressplay og MusicNet, som langt fra har det enkelt med å tiltrekke seg brukere.

Annonse