Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft: – Skift til XP!

Microsoft lanserer et eget nettsted for å hjelpe de store kundene til å gå over til Windows og Office XP.

Windows XP Logo
Nettstedet Windows XP Desktop Center er designet med ett mål i sikte. Å få brukere og spesielt bedriftsbrukere til å gå over til Windows XP og Office XP.

Virkemidlene de bruker er verktøy og analyser som skal vise beslutningstakere hvor enkelt og ufarlig XP plattformen er.

Verktøy

Windows XP Application Compatibility Toolkit er navnet på et verktøy som brukes av systemadministratorer til å vurdere om deres programvare er klar for Windows XP.

I følge Rogers Weed, produktsjef for Windows hos Microsoft, viser dette verktøyet vanligvis at systemene allerede er klare for XP uten at man må gjøre noe særlig forarbeid.

-Mange innser ikke at Windows XP er langt mer kompatibelt med eldre applikasjoner enn man skulle tro. Generelt sett er 95 % eller mer av alle applikasjoner kompatible med XP, sier han til ZDNet News.

Maskinvare

Selv om Windows XP kan kjøre mye programvare som Windows 2000 ikke taklet er det ingen tvil om at Windows XP er mer krevende med hensyn til maskinvare.

Microsoft ser det som sin største utfordring av selskaper ikke har lyst til å oppgradere maskinparken sin nå, ettersom de fleste gjorde store endringer i forkant av Y2K.

Sikkerhet

I tillegg har Microsoft lagt ut en nyere versjon av sin sikkerhetsskanner Baseline Security Analyzer.

Skanneren går gjennom maskinen din eller alle maskinene på nettverket og leter etter manglende oppdateringer eller åpne sikkerhetshull. Det gjør det mye enklere å holde sikkerheten i fokus og gi oversikt over et nettverk.

Stikkord: programvare, windows