Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lommespiller med OGG Vorbis

Neuros Audio åpner nå for både lydformatet OGG Vorbis og støtte for Linux i sine digitale lommespillere.

Neuros
OGG Vorbis er en direkte konkurrent til MP3-formatet, er i motsetning til MP3 fullstendig gratis og lisensfritt, og har allerede blitt tatt i bruk av en rekke spillselskaper og programvareutviklere.

OGG så videre…

Flere PDA-applikasjoner har allerede åpnet for OGG i lomma, men Neuros blir ifølge selskapet selv først i verden til å støtte avspilling av formatet på frittstående harddiskbaserte spillere.

Selskapet har for tiden både en harddiskbasert 20 GB spiller og en mindre 256 MB-versjon. Begge disse vil støtte OGG Vorbis gjennom en kommende firmware-oppdatering.

Linux-støtte

Avtalen med Xiph.org, selskapet bakk OGG-prosjektet, forutsetter også at det uvikles en egen synkroniseringsapplikasjon for Linux, noe som heller på langt nær ikke er noen selvfølge for slike produkter.

Neuros lover å ha legge ut den nye firmwaren for gratis nedlasting innen våren.

Tvilsomt for Norge

Internasjonale leveranser av Neuros-spillerne er ikke ventet før senere i år, men selv da er det uvisst hvorvidt vi vil klare å få tak i de på en lettvint måte her i Norge, på grunn av regelverket rundt innførsel av radiosendere/mottakere.

Neuros-spilleren er nemlig utstyrt med FM-radio og en integrert radiosender for å sende lyd over korte distanser til f.eks hjemmesteroanlegg og bilradio.

Se forøvrig www.neurosaudio.com

Stikkord: lydogbilde