Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Aldri Opera for Win CE

Opera sier de vil holde sin smarte mobile nettleser langt unna Microsoft-drevne PDAer og mobiltelefoner.

operamobil liten
Norske Operas lager nettlesere for mobile terminaler med sin nye Small Screen Rendering Technology, som arrangerer vanlige nettsider vertikalt og skalerer bilder automatisk for mer hendig surfing på mobitlelefoner og lomme-PCer.

Operas jobber med både Symbian og Linux, og har sin mobile nettleser installert både på Sony Ericsson P800og Sharp Zaurus.

Men Windows CE eller POcket PC kommer derimot ikke på tale. Noensinne.

– Vi tror nettleseren vil bli den vinnende applikasjonen for smart-telefoner, men vi vil ikke at Microsoft skal vinne på dette området og vil derfor aldri gjøre en Windows CE-versjon, sier Pål Hvistendahl i Opera til ZDNet UK.

Kanskje for Palm

Opera utelukker derimot ikke muligheten for å slippe en Palm-versjon, «når etterspørselen er stor nok».

Den mobile nettleseren til Opera er foreløpig bare tilgjengelig for spesifikke PDAer og telefoner, men selskapet planlegger å gjøre applikasjonen fritt tilgjengelig på nettet i sammenheng med lanseringen av Nokias nye 3650 mobiltelefon.

I motsetning til desktop-versjonen av Opera, er den gratis mobile nettleseren ikke utstyrt med bannerannonse.

Stikkord: Mobil, programvare