Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Virus rapper passordene dine

W32.Lovgate.worm er ingen trivelig orm, sitt døpenavn til tross. Viruset installerer en bakdør, og sender passordene dine ut på nettet.

Virusmonster
Det finnes flere avarter av Lovgate, hvorav den mest aggressive C-varianten sprer seg på fildelingsnettverk via delte kataloger på harddisken din, via e-post, og ved å opprette en bakdør til systemet ditt.

Ormen er utstyrt med sin egen SMTP mailserver, og svarer automatisk på alle innkommende mail til maskinen din. Skulle du være så uforsiktig å åpne vedlegget, vil systemet ditt bli infisert mens passord lagret i korttidsminnet på maskinen din videresendes til virusets opphavsmenn per mail.

Ligg unna ukjente vedlegg

Emnefeltet i e-posten som sendes ut er tom, men brødteksten inneholder den lite oppfinnsomme oppfordringen «Take a look at the attachment and send me your opinion!».

Lovgate anses som relativt alvorlig av den skandinaviske viruseksperten Virus112, som har sendt gul alarm til sine kunder.

Hold deg oppdatert

De fleste antivirusprogrammer burde ha oppdatert definisjonsfilene sine i dag, så sørg for at du har lastet ned siste versjon.

Mer informasjon og instrukser for hvordan man kvitter seg med viruset finner du hos norske Norman.

Stikkord: internett, virus