Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens voldeligste spill

Postal var hypervoldelig, rasistisk, avskyelig, og bannlyst i syv land. Nå kommer oppfølgeren.

Postal 2 skjermbilde
– Du må forstå en ting: volden i Postal 2 er så overdrevet, så absurd og så latterlig at alle som tar det alvorlig hører hjemme på mentalklinikk, sier Vince Desi, adm. direktør i amerikanske Running With Scissors om selskapets nye dataspill.

Selv tar Desi tydeligvis dette svært så alvorlig, og sier han ikke har latt noen av sine spillutviklere engang ta så mye som en dopause fra kodingen de siste to årene.

Postal 2 er oppfølgeren til Postal, et kontroversielt mye omdiskutert spill hvor hovedpersonen, Postal Dude, havner opp i ekstremt blodige konflikter på postruten sin. Det opprinnelige spillet ble bannlyst i minst syv land, inkludert Tyskland, Brazil og Australia.

Og alt tyder på at Postal 2 vil skyte ny fart i debatten om innhold i videospill.

Nye voldshøyder

Blant høydepunktene i det nye spillet er scenen hvor man sprader gjennom en homsebar og går løs på klientellet med el-sjokkpistol, avkutting av hoder og lemmer med spade som våpen, blodige episoder med saks, og ikke minst det klassiske «bruk-en-katt-som-lyddemper»-trikset.

Postal 2 lanseres først senere på våren, men ligger allerede an til å bli bannlyst i flere land, skriver Tech TV.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Kritiseres for rasisme og homofobi

Spillet høster blant annet mye kritikk fra diverse aktivistgrupper, da de drøyt 150 forskjellige figurene som får gjennomgå inkluderer medlemmer fra de fleste etniske minoriteter, raser og hudfarger.

Men Running With Scissors hevder at nettopp derfor er dette spillet ikkerasistisk, siden man får nøyaktig like mange poeng enten man dreper menn, kvinner, politifolk, afroamerikaner, homoseksuelle eller arabere.

Hvem tør selge det?

Running With Scissor har en dristig amerikansk distributør på plass, og skal også selge spillet gjennom fra sine hjemmesider.

At selskapet ber om bråk og kontrovers er det ingen tvil om. På nettstedet selger de også sakser med påtrykt Postal2-logo…«just like in the game».

Det gjenstår å se hvorvidt noen norske importører vil røre det…

Stikkord: pc, spilltester