Hopp til navigasjon Hopp til innhold

På nett – uten å boote

Phoenix Core Management Environment utvider muligheten for å kjøre programmer på BIOS-nivå, før operativsystemet lastes inn.

data, rask, bredbånd
Phoenix Core Mangement Evironment (cME) jobber med ny teknologi som utvider muligheten for å jobbe med PCen uten å involvere operativsystemet, først og fremst med tanke på feilsøking og gjenoppretting.

Med i pakken er også mulighten til å kjøre enkle applikasjoner, og det er ikke utenkelig at man på denne måte vil kunne skru på PCen og komme seg online for å sende avårde noen kjappe e-post før man i det hele tatt har gått gjennom den trege oppstartsrutinen til operativsystemet.

Bruker firmware og harddisk

cME-systemet fungerer uavhengig av operativsystem, og er designet for både PC-er, servere og integrerte systemer. Systemkoden lagres i firmware, men cME benytter seg også av en beskyttet del av harddisken, hvor applikasjonene ligger.

Tredjepartsutviklere skal blant annet kunne plassere sine egne cME-applikasjoner her, som altså vil kunne lastes inn og kjøres så og si samtidig som du trykker på strømbryteren..

For mer informasjon, se www.phoenix.com.

Stikkord: Maskinvare, programvare