Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trykkfølsomme minibanker

Et nytt system kan ødelegge for tyver som stjeler kredittkort. Det er ikke nok å bare ha PIN koden.

Det nye systemet registrerer nemlig også hvordan du taster inn PIN koden og hvor hardt du pleier å trykke på tastene.

Trykkmønster, eller trykkedynamikken som forskerne kaller det, har vært anerkjent innen biometrisk forskningen en stund allerede. Men det alene er ikke nok til å øke sikkerheten rundt bruk av bankkort.

Sikkert

Dette «usynlige» sikkerhetssystemet måler motstanden som genereres av trykkene, og er i følge utviklerne ved Southampton University i England 92,3 % sikkert.

Det vil mange si høres imponerende ut, men innen biometrikk aksepteres ikke feiltoleranse over 0,1 %. Systemet kan altså ikke ta feil i mer enn ett av tusen tilfeller for å være sikkert nok, skriver New Scientist.

Systemet er uansett ikke klart for utrulling enda, det gjenstår mye arbeid i forhold til sikkerheten og kvaliteten på målingene. Spørsmålet et bare om de blir ferdige med det før bankkortene slik vi kjenner dem er ute av bildet.