Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Streaming-patent til retten

Vi har tidligere skrevet om selskapet Acacia som hevder de har patent på streaming av data. Nå vil de gå rettens veg.

Arkiv
Acacia hevder å ha flere patenter enn tidligere nevnt. Sist var det streaming av lyd og bilde som var temaet.

Nå hevder Acacias advokater at selskapet har gyldige patenter på bruk av alle former for komprimerte lyd og bildeformater som kan bestilles (on demand). Dette omfatter da også tjenester som er vanlige på hoteller (betalings TV) og i digitale satellittmottakere, hvor man kan bestille filmer etter eget ønske.

Foreløpig har de stevnet 39 selskaper for retten som nekter å betale avgifter for bruk av disse teknologiene. Samtlige av de 39 selskapene skal være nettsteder som driver med «voksen» underholdning, skriver C|NET News.

Det har tidligere vært gjort forsøk på å få patentert koblinger og handlekurver, men ingen har noen gang klart å få medhold i en rettssal.

Stikkord: internett