Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik er Siemens-flaggskipet SX1

SX1 er Siemens nye stolthet. Et særegent design med utradisjonell tasteplassering er kanskje den mest spennende nyheten. Ellers minner det mye om Nokia 7650.

sx1 video
Cannes (ITavisen.no): Siemens SX1 er bygget på samme operativsystem og brukergrensesnitt som Nokia 7650. Men plasseringen av talltastene i randsonen rundt skjermen gjør at du kan navigere telefonen raskere. Telefonen har menyer i skjermbildet og tastene virker som snarveier. For de av oss som liker trykksensitive skjermer er dette et plaster på såret.

To-hånds

Det neste spørsmålet vi stiller oss når vi holder i SX1 er om den lar seg betjene med en hånd. Svaret er at det lar seg gjøre, men at alt glir bedre når du tar begge hendene i bruk. Særlig er det vanskelig å skrive tekstmeldinger om du bare har en hånd ledig.

Liten

SX1 blir en direkte konkurrent til Nokia 7650 og den kommende 3650. I forhold til disse imponerer Siemens med sitt kompakte og slanke design. Da telefonen ble produsert var det et mål å holde størrelsen nede. Kravet til ingeniørene var at SX1 ikke skulle være større enn suksessmodellen SL45 (sølvtelefonen med minnekort og MP3-spiller).

Minnekort

SX1 er ikke bare betydelig mindre enn Nokia 7650. Den har i tillegg plass for minnekort i MMC-format (det samme kortet som i SL45). På toppen av dette har SX1 24 MB internt minne. En del av dette går bort til operativsystemet, med det er fortsatt langt mer minne i SX1 enn det er i Nokia 7650. Telefonen innholder dessuten videokamera og FM-radio, i tillegg til fotoapparat og MP3-spiller.

Uferdig

Under presentasjonen i Cannes nå i ettermiddag hadde Siemens utstyrt seg med ett titalls demonstrasjonstelefoner. Demonstrasjonene viste at Siemens ennå ikke er ferdig med å utvikle programvaren. Telefonen vi fikk prøve begynte å oppføre seg merkelig når vi forsøkte å velge enkelte funksjoner fra menyen.

Blant funksjonene som ikke virket på vårt testeksemplar var videoopptak. Når telefonen kommer i salg skal du kunne ta opp video og sende filmklipp av gårde fra telefonen.

Underholdningstelefon

Målgruppen for telefonen later til å være de unge og hippe som vil ha en telefon spekket med funksjoner. Så ble også telefonen lansert til dundrende pop-musikk i noe som minnet mer om en musikkvideo enn en produktpresentasjon. »Let me entertain you», var budskapet før Peter Zapf og de andre gladguttene i Siemensledelsen gikk på scenen for å svare på spørsmål fra pressen.

Her er de viktigste spesifikasjonene på telefonen:

 • Mål: 109x56x19 millimeter
 • Volum: 110 ccm
 • Vekt 116g
 • Standby-tid: opp til 200 timer
 • Taletid: Opp til 240 minutter
 • Innbygget VGA-kamera
 • Skjerm med 64.000 farger (176×220 punkter)
 • Høyttaler
 • FM-radio
 • E-post
 • SMS, MMS og Smart Messaging
 • Full PIM med Outlook- og Lotussynkronisering
 • Foto- og videokamera
 • GPRS
 • Bluetooth
 • IrDA
 • Internettbrowser med støtte for xHTML.

  Operativsystemet er Symbian 6.1 og brukergrensesnittet er Nokias Series 60.

  Tasteplasseringen på Siemens er utradisjonell. Det gjenstår å se hvordan SMS-teksterne mottar denne nyheten.

  SX1 skal komme på markedet til sommeren, men noen prisantydning vil Siemens foreløpig ikke gi.

  Du kan lese mer om denne modellen på Siemens.com.

 • Stikkord: Mobil