Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SEMs første 3G-telefon for salg

Sony Ericsson lanserer nå verdens første 3G-telefon for ordinært salg. Z1010 har både to skjermer og to kameraer, og er klar for trådløst bredbånd.

Sony Ericsson Z1010
(Cannes/ITavisen.no): Motorola selger allerede 3G-telefoner i Europa, det samme gjør NEC. Siemens, og Motorola har vist frem sine telefoner som kommer i salg i løpet av kort tid. Under 3-GSM i Cannes i går kom Sony Ericsson omsider etter. Via et lokalt UMTS-nett fikk journalistene prøve hvordan man kan streame video og enkelt sende datatungt, audiovisuelt materiale via mobiltelefonen.

Telefonen fungerer også med dagens GSM-nett, samt med GPRS. Du kan altså trygt kjøpe den når den kommer, og bruke den som en vanlig mobil mens du venter på at UMTS/3G-nettet kommer opp for alvor.

To displayer

Telefonen har to frittstående displayer. Det ene er en høyoppløst skjerm med 65k farger. På fronten av telefonen sitter en svart-hvitt skjerm til SMS og daglig mobilbruk, slik vi er vant til med dagens telefoner.

Slik ser Z1010 ut med åpent lokk.

Fargeskjermen kommer fram når man åpner telelefonen. Når den er lukket, fungerer telefonen med svart hvitt-skermen i front.

Video og stillbilde

I tillegg til et enkelt snaphot-kamera for stillbilder har telefonen også videokamera. Dette fungerer omtrent som dagens DV-kameraer – du kan se motivet på fargeskjermen mens du filmer.

Men til forskjell fra tradisjonelle, digitale videokameraer kan du streame det du filmer direkte til en annen 3G-telefon – hvor som helst i verden.

Z1010 er også utstyrt med slot for Sonys minnekort Memory Stick, samt Bluetooth.

Sigarettetui

Av utseende minner Z1010 om et sigarettetui. Den er relativt stor og firkantet med glatte flater i matt finish.

Det er når du holder i telefonen at du merker hvor stor den er. Men så inneholder den også «alt».

Telefonen ventes å være i salg i løpet av annet kvartal 2003 – det vil si vår/sommer. Prisen er ennå ikke kjent.
Stikkord: Mobil