Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt flaggskip fra Siemens

Siemens pressekonferanse under 3GSM World Congress bød ikke på store overraskelser. De kommer først i onsdag.

Lamprecht Siemens
(Cannes/ITavisen.no): Klokken 12:30 i morgen vil Siemens vise frem to helt nye mobiltelefoner. Den ene er en lavprismodell med betegnelsen A55. Den andre heter SX1 og blir Siemens nye flaggskip, spekket med avanserte finesser og med en relativt stor skjerm.

Minst av de «store»

Vi sier relativt, for telefonen det er snakk om er både liten og lekker, til tross for at den innholdsmessig skal være på høyde med toppmodellene fra Sony Ericsson og Nokia.

Det var under dagens pressekonferanse med tittelen «fornyelse av mobilmarkedet» at Siemens Rudi Lamprecht viftet med den nye PDA-telefonen.
– Denne telefonen er vår første PDA-telefon med Symbian, og den kan sende bilder og video til andre telefoner. For å få dette til krever samarbeid på mange plan, sa Lamprecht. – Operatøren får det ikke til alene, men vi kan hjelpe til, sa han.

(Bilde fra club-siemens.net)

Nøkkelområder

Lamprecht fortsatte senere med å understreke hva han ser på som de fem viktigste datafunksjonene i fremtidens telenett. Disse er meldinger, underholdning, betalingsløsninger, lokalisering og IMS (Multimediatjenester over IP).

Hvor mange av disse funksjonene vi får se i SX1 vil vi ikke få vite før i morgen. Men vi gleder oss, og lover å komme tilbake med mer informasjon så snart den foreligger.

Stikkord: Mobil