Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TurboTax ga baksmell

Intuit har med sine Quicken- og TurboTax-program gjort livet lettere for amerikanske skattebetalere. Men den nyeste kopibeskyttelsen lager kvalm for mange,

TurboTax

Det ser ut som om programvareselskapet tråkket kraftig i salaten da de implementerte kopibeskyttelsen (eller Digital Rights Management, som det heter) «SafeCast» fra Macrovision.

Overskriver ukritisk

SafeCast-systemet skal hindre uautorisert kopiering av TurboTax, men kan tilsynelatende få ganske dramatiske følger for litt mer avanserte PC-brukere.

Kopibeskyttelsen er nemlig avhengig av å skrive data til deler av harddisken som i vanligvis ikke benyttes av Windows. Men problemene begynner fort å oppstå når det viser seg at man har partisjonert deler av harddisken sin til å for eksempel kjøre andre operativsystemer – i slike tilfeller kan nemlig SafeCast overskrive viktig data, gjøre andre installerte operativsystemer ubrukelige, og generelt sett skape mye ubehag.

Vanskelig å fjerne

Om ikke det skulle være nok, har systemet blitt beskyldt for å skape problemer med CD-brennere, gjøre Windows-systemer ustabile, og i tillegg være umulig å avinstallere – selv etter at TurboTax er fjernet.

For en detaljert gjennomgang av Turbo Tax-fenomenet, se www.extremetech.com.

Stikkord: programvare, windows