Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nei til patriot-hacking

Det er like galt å hacke bin Laden som banken. Det slår amerikanske myndigher nå fast.

Taliban hack
Amerikanske hackere får nå klar beskjed av FBI at privatpersoner som angriper USAs fiender vil bli straffet. Hacking og cracking er ulovlig, uansett hva motivet måtte være. Ikke uventet får den amerikanske regjerningen «hjelp» fra velmenende patriotiske hackere som angriper nettsteder og servere som er tilknyttet USAs fiender.

Nå har FBI sett seg nødt til å gå ut med en advarsel om at det offentlige ikke ønsker noen form for hjelp fra privatpersoner, og at man vil bli straffet uansett hva hensikten med hackingen er.

Boomerang

Etter som trusselen om krig i Irak øker, stiger også graden av elektronisk krigføring. Antallet nettsteder som blir hacket øker kraftig, og man venter også at det skal dukke opp en rekke virus som har til hensikt å ramme datamaskiner for eksempel i Irak.

Problemet er i Iraks tilfelle at et fåtall av landets borgere er tilknyttet nettet. De fleste av de offentlige maskinene er heller ikke koblet til Internett. I følge FBI er det sannsynlig at et virusangrep mot Irak vil ødelegge flere amerikanske maskiner enn Irakiske, melder BBC News.

Samtidig advarer FBI mot at man må være forberedt på at fiender av landet i større grad fremover kommer til å forsøke elektroniske angrep mot USA og amerikanske bedrifter.

Stikkord: internett