Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Brenn gjennom nettverket

Den populære brenneprogramvaren Nero kommer nå i en utgave som skal forenkle brenning gjennom nettverk.

Burn, baby burn CD
CD-brennere begynner å bli standard utstyr på mange hjemme-PCer, men datamaskiner solgt for kontorbruk pleier heller sjelden å inneholde dem.

Den tyske programvareutvikleren Ahead står bak ett av de aller mest populære brenneprogrammene i dag, nemlig Nero Burning ROM. Programmet har enge vært vanlig å legge med CD-brennere når de blir kjøpt.

Nå tar Ahead ett skritt videre med NeroNET som lar brukere dele en eller flere brennere i et nettverk.

Klient / Server

NeroNET består av to komponenter. NeroNET Client installeres på alle datamaskiner som skal ha tilgang på brenneren i nettverket. Det er stort sett det samme programmet som vi kjenner som Nero Burning ROM i dag.

NeroNET server skal ikke nødvendigvis installeres på en server, men på alle datamaskiner som har en CD-brenner som skal deles ut til de andre. Dersom serveren har installert en eller flere skrivere får man også muligheten til å skrive ut innholdfortegnelser og designe CD-cover slik man er vant med fra enbruker versjonen.

Hvordan

Programmet fungerer slik at et image av det som skal brennes lagres lokalt på klientmaskinen, og sendes deretter via nettverket direkte til brenneren. Det er med andre ord en fordel å ha god båndbredde tilgjengelig.

Foreløpig støtter NeroNET kun en samtidig brenner i nettverket. Etter hvert vil man dersom tilgjengelig kunne velge mellom flere brennere for å utføre en jobb. NeroNET støter heller ikke DVD-brenning inntil videre.

Ler mer og se en demo hos Ahead Software.

Stikkord: laptop, Maskinvare, programvare