Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Motorola med Linux-telefoner

Motorolas Linux-telefon A760 kommer på markedet i Asia like etter sommeren. Deretter står Amerika og Europa for tur.

Linux på mobil
Dette er den første av Motorolas mobiltelefoner med Linux, men de fleste av telefonene i kjølvannet av denne vil være basert på det samme OS-et.

– Vi kommer til å sende ut millioner av telefoner som kjører Linux, sier Scott Durschlag i Motorola. – Jeg regner med at de fleste av telefonene våre i fremtiden vil kjøre Linux, også de aller rimeligste modellene, sier han.

Liten betydning

Linux er utvilklet som et samarbeid mellom rekke programmerere og benytter seg av åpen kildekode. Men analytikere tror det kan bli tøft for Motorola å introdusere Linux som konkurrent til mobil-OS som Symbian og Microsoft Smartphone 2002. I 2006 vil Symbian ha 53 prosent av markedet, Microsoft 27 prosent og Palm 10 prosent, i følge IDC. Linux vil også være representert med en markedsandel på 4,2 prosent, i følge denne prognosen.

Linux er gratis, men det er like vel ikke økonomi som har vært avgjørende for Motorola.
– Bruken av åpen kildekode gjør det mulig å lansere nye produkter raskere, fordi det finnes moduler som vi slipper å utvikle selv, sier Durschlag.

Det handler om Java

Men for folk flest vil det ikke merkes at telefonene kjører Linux, fordi alle applikasjoner som kjøres på telefonen skal være utviklet for Java. Det handler med andre ord mer om en java-strategi enn om eventuelle fordeler ved Linux, skriver News.com.

Stikkord: Mobil