Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teletopia-SMS stoppet

Teletopias billig-SMS til 49 øre ble i dag stoppet av samferdselsdepartementet etter anmodning fra Telenor.

Hercz,Robert.gif
Samferdselsminister Torild Skogsholm har gitt såkalt «utsatt iverksettelse» på vedtaket fra Post- og Teletilsynet i forrige uke.

– Vi beklager stengningen på det sterkeste. Vi forstår at SMS er en melkeku for Telenor, men vi visste ikke at de hadde så gode kontakter at de kunne få opphevet alle vedtak som er blitt fattet gjennom 5 års eksepsjonelt grundig saksbehandling, sier administrerende direktør Robert Hercz i Teletopia AS i en pressemelding.

Seieren vekk

Vedtaket ble tolket som en endelig seier for Teletopia og Robert Hercz, som i fem år har kjempet en iherdig kamp for å få bruke Telenors nett til å tilby billigere SMS-meldinger enn Telenor selv kan tilby.

Avgjørelsen falt Telenor tungt for brystet, og de lovte at de ville gå vidre med saken. Det har nå altså skjedd.Det er foreløpig ikke kjent hva som fikk departementet til å sette avgjørelsen fra sitt eget tilsyn til side.

– Urimelig med kronepris

Samferdselsdepartementet har tidligere gitt Hercz og Teletopia rett i de fleste konfliktene selskapet har hatt med Telenor.

I følge Hercz er Telenors reelle kostnader med en enkelt SMS-melding rundt 4 øre. At de selger meldingen videre til publikum for en krone, synes han er urimelig.

For Telenor-kunder

Selv tilbød han sine kunder en pris på 58 øre pr. melding, mens du kunne få meldingene helt ned i 49 øre pr. stykk om du klarte å verve ti nye kunder.

Det var ikke nødvendig å bytte abonnement for å benytte seg av tilbudet, som bare gjaldt Telenor-kunder.

Stikkord: Mobil