Annonse


Raskere DVD-opptakere

DVD-opptakere har ikke tatt helt av her til lands enda, men i Japan er det blitt veldig populært. Pioneer har allerede klart å skape seg en 40 % markedsandel i det relativt nye markedet som i Japan alene er større enn både det europeiske og amerikanske.

De nye spillerne som skal komme ut av samarbeidet mellom de to selskapene skal gi oss DVD-opptakere som brenner platene på 4x og 5x, mot dagens 1x eller 2x.

Opptakerne fungerer på den måten at de tar opp det ønskede TV programmet på en innebygget harddisk, og så kan man senere kopiere det over på en DVD-plate ved hjelp av den overskrivbare DVD-brenneren.

Pluss og minus

Spillerne skal støtte «-» standarden for DVD-brenning. Dette er ikke uventet siden den dominerer markedet for stasjonære DVD-opptakere i Asia. I Europa er det «+» standarden som har hevdet seg best.

Annonse


Dens tørste «trusselen» for Pioneer og TDK er DVD-RAM teknologien som brukes av Panasonic. DVD-RAM er enda større i Japan enn +/- RW standardene i følge afterdawn.com.

Sony har planer om å gi ut en stasjonær DVD-opptaker som støtter både + og – standardene, men den skal ikke ah innebygget harddisk og blir derfor ikke like rask som de planlagte spillerne til Pioneer og TDK.

Annonse