Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-TEST: SlimX iMP-400

Vi har absolutt sansen for iRivers CD/MP3-spillere, og lar ikke sjansen gå fra oss til å teste den nye og lekre iMP-400.

iMP-400 er en direkte oppfølger og videreutvikling av iMP-350, en CD-spiller vi i sin tid likte svært godt.

Så hva er nytt? Vel, egentlig ganske lite – samtidig som vi nå innser at dette er produktet som iMP-350 burde ha vært.

Her er det nemlig ingen spesielt spreke nyvinninger, ingen banebrytende konsepter, ingen revolusjonerende funksjoner. iMP-400 er simpelthen bare en pen, lekker, og velfungerende CD-spiller, med støtte for MP3 (opp til 320 kbps), WMA, CD-RW og FM-radio.

Det lille ekstra

Det virker nesten som om det er snakk om samme spiller i ny innpakning og med ny fjernkontroll – noe som neppe er særlig langt fra sannheten – men i samme åndedrag kan vi ikke annet enn innrømme at nevnte innpakning og fjernkontroll faktisk utgjør en ganske massiv forskjell.

It’s all in the wrist

Fjernkontrollen, hvor iMP 400s eneste skjerm er plasser, bygger videre på det multifunksjonelle konseptet fra forrige modell.

Den største forskjellen er at man har lagt til et sett med svært velkomne store gamepad-aktige knapper for avspillingskontroll og menynavigering. Og la det være sagt at det er nok avspillingsfunksjoner, timere, og andre innstillinger her til å underholde deg i timesvis, skulle du ha lagt igjen Gameboy-en hjemme.

Kanskje den mest nevneverdige finessen er muligheten for å la iMP-400 automatisk velge EQ-innstilling tilpasset musikken du lytter på – såfremt du har vært flink å sette riktig «kategori»-tag på MP3-filene dine. Støtte for Winamp-playlister er forøvrig også kjekt å ha.

Slankepress?

Men først og fremst er dette et attråverdig produkt på grunn av sitt ekstremt tynne og elegante design. Det er imponerende hvor mye funksjonalitet iRiver har klart å presse inn i et så fysisk smått produkt (CD-platenes størrelse forhindrer videre krymping, ser det ut til).

Mye skyldes naturligvis at spilleren er blottet for det aller meste av navigering og kontrollknapper, da du uansett vil bruke den suverene fjernkontrollen til all betjening.

Låter bra

På lydsiden er det ingen ting å klage på, da iMP-400 leverer både trykk og klarhet så det holder.

Mange vil riktignok muligens vil foretrekke å benytte sitt eget favoritt-headsett, men de medfølgende Sennheiser-pluggene låter absolutt ikke ille til å være standardutrustning.

Kanskje det største aberet med denne modellen er batterilevetiden. Spilleren er utstyrt med to stk. oppladbare flatpakker, som gir en levetid på 10-12 timer, noe som på ingen måte er spesielt imponerende for en CD-spiller. Riktignok kan man benytte seg av en klumpete og særdeles lite elegant ekstern batteripakke (medfølger) for å fordoble batterilevetiden, men da blir liksom litt av poenget borte.

Konklusjon

Det finnes etter hvert ganske mange MP3-kapable CD-spillere på markedet, og en rekke gode modeller har kommet siden vi ga IMP-350 toppkarakter.

Vi kan likefremt skrive under på at iMP-400 scorer godt både på design, lydkvalitet, og brukervennlighet – og burde derfor være vel verdt sine to tusenlapper.

Stikkord: mp3, testprodukt