Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Messenger på mobil

Hvor mye skal en SMS koste? Enkelte lar deg nå sende SMS til under 50 øre stykket. Det er like vel mye mer enn du behøver å betale.

tipic liten
Det finnes flere måter å sende tekst mellom mobiltelefoner på. Du kan benytte såkalt mobil chat, som egentlig bare er SMS i et nytt grensesnitt, eller du kan logge deg inn på snakkegrupper via WAP.

Meldingsklienter

Nye mobiltelefoner er imidlertid utstyrt med funksjoner som mange ennå ikke har tatt sjansen på å prøve. Har du Java og GPRS kan du sende meldinger som bare koster deg noen få øre – riktig nok under en del forutsetninger.

Et slikt program for Java er TipicME. Dette er et program som kan installeres på en del javatelefoner, blant annet Nokia 7650, 3650 og Sony Ericsson P800. Brukt sammen med en GPRS-oppkobling kan du nå ved å kaste et blikk på telefonen se hvem av dine kontakter som er tilgjengelige for en prat. Vennene dine kan være på nett med PC, eller de kan ha et lignende program på sin PDA eller telefon.

Et «must»

TipicME er foreløpig på utviklingsstadiet, men selv om det er alfaversjonen som nå testes ut er det ingen tvil om at dette kan bli et «må ha»-program for mobilen. Og jo flere som har og bruker programmet, desto større blir nytteverdien.

På nett

TipicME erstatter ikke SMS i alle henseende. Selv om din venn eller kollega har meldingsklient (Instant Messaging) installert på PC eller telefon er det jo ikke sikkert at han/hun sitter klar og kan lese meldingen du sender. En SMS blir liggende som et brev i mottakerens telefon, og kan leses ved anledning. Meldingene du sender i meldingsklienten kommer bare frem om mottakeren er «på nett».

Brer om seg

En annen ikke ubetydelig begrensning er utbredelsen av telefoner med meldingsklienter. Her er utvalget tynt, men på sikt kommer dette til å endre seg. Telefoner med Microsofts OS har MSN Messenger ferdig installert, og TipicME kan hente opp oversikt og la deg sende og motta meldinger fra AOL, AIM/ICQ, MSN eller Yahoos meldingsklienter.

Billig

Når du bruker en meldingsklient som TipicME over GPRS betaler du bare for data du sender og mottar. Ettersom det dreier seg om enkle tegn kan du sende ganske mange tekstmeldinger før du passerer 50 øre.

Trekker strøm

En annen ulempe med GPRS-oppkobling er at den trekker ganske mye strøm. Det kan derfor være lurt å begrense bruken. Ulempen er da at du ikke vil fremstå som tilgjengelig for dine kontakter.

Når meldingsklienter på mobilen blir vanligere vil vi ganske sikkert oppleve at venner sender hverandre en SMS for å be kontakten skru på meldingsklienten. Så kan samtalen fortsette der til en langt hyggeligere pris.Slik ser det ut når en MSN-messenger-bruker og en TipicME-bruker snakker med hverandre:

I alfaversjonen av Tipic vises ikoner som tegn. Bruker du slike tegn i teksten dukker de opp som ikoner i MSN Messenger 🙂 !
Stikkord: internett, Mobil