Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Antipirat-aksjon i Europa

Organisasjonen IFPI sender i disse dager ut brev til hundrevis av europeiske selskaper om de ansattes nettbruk.

IFPI logo
IFPI er en internasjonal organisasjon som representerer plateselskapenes interesser. I likhet med amerikanske RIAA mener de at fildeling og piratkopiering koster dem milliarder av kroner hvert år.

Men i motsetning til RIAA går de ikke frem ved hjelp av saksøking og bøtelegging. De vil heller jobbe for at arbeidsgiverne i EU skal tilrettelegge de ansattes Internettilgang slik at de ikke bruker arbeidstiden til ulovlige aktiviteter.

På jobben

Det er tidligere fastslått at mange laster ned mye data til privat bruk i arbeidstiden. Siden arbeidsgiveren vanligvis har bedre båndbredde enn man har hjemme og siden man allikevel er der dagen lang.

Denne nettbruken koster arbeidsgiverne mye penger, siden de oftere må oppgradere båndbredde, maskinpark og ikke minst bruke mye ressurser på vedlikehold. Det er også på det rene at de aller fleste virusangrep i bedriftene skyldes privat e-post.

IFPI

I følge en talsmann for IFPI kan 600,000 jobber i den europeiske musikkbransjen forsvinne dersom det ikke gjøres noe drastisk med nedlastingen av musikk, skriver BBC News.

De fleste arbeidsgivere ønsker ikke å have i samme situasjon som Integrated Information Systems i Arizona gjorde. De ble saksøkt for nesten 7 millioner kroner på grunn av de ansattes utstrakte musikknedlastning.

Stikkord: fildeling, internett