Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Sony MDP-AP20U

Har du behov for å ta med deg en CD-brenner som også spiller DVD og MP3, er denne fiffige saken fra Sony noe for deg.

I forhold til en ordinær CD-walkman med MP3-funksjon (Sony leverer også slike) er MDP-AP20U en klumpete sak. Vi snakker om ryggsekk, ikke lomme her.

Ingen lommespiller

Med andre ord er ikke dette den mest praktiske musikkdingsen du kan ha med deg på bussen til og fra jobben hver dag. Minidisc, iPod, ordinær CD-spiller eller kortbasert MP3-spiller er nok å foretrekke her.

Men ingen av disse kan det MDP-AP20U kan. I tillegg til å spille standard CD og MP3-filer fra CD-R/RW, kan den både spille DVD-plater og brenne CD-plater via USB 1 og 2. Pluss lese Memory Srick-kort fra en liten brønn på siden.

Trenger PC

Dessverre trenger du en PC for å få sett film, brenne eller lese kort. Spilleren kan ikke kobles direkte til en TV. Du trenger også PC for å få brent noe. Bufferet i slike transportable dingser er ennå ikke så stort at man kan kopiere på rappen. Du kan heller ikke kopiere filer fra Memory Stick inn på plate på direkten.

Det finnes DVD-spillere uten skjerm som er omtrent like små som MDP-AP20U. Og transportable spillere uten skjerm som faktisk er mindre. Disse vil nok være et bedre kjøp om poenget er å ha en DVD-spiller med seg på hytta, uten å dra med seg laptop-en.

Utmerket brenner

Ellers fungerer MDP-AP20U upåklagelig etter hensikten. Filmen ble litt hakkete på USB 1, men slett ikke verst. Et godt resultat forutsetter imidlertid at du bruker den vedlagte programvaren (CuberLinks PowerDVD). Andre DVD-spillere vi prøvde ga enten null eller dårlig resultat.

Annerledes stiller det seg med brenneren (24X CD-R, 10X CD-RW). Den fungerte alldeles utmerket med Windows XPs innebygde brennerfunksjon. Det var bare å dra filene over til disken, som kom opp som ekstern enhet med en gang USB-pluggen kom på plass.

Null DVD med Mac

Med Mac og OS X var det ingen problemer med brenning eller Memroy Stick, men vi fikk ikke til å se DVD-film. Det følger ikke med egen DVD-spiller for Mac, og den innebygde softwarespilleren i OS X fungerer av en eller annen grunn bare med innebygde DVD-spillere – ikke eksterne som denne.

Som CD-spiller og MP3-spiller fungerte MDP-AP20U upåklagelig. Men fire timers spilletid på en oppladning med standard CD er med respekt å melde i minste laget. Særlig flere av Sonys dedikerte CD-spillere kjører i bortimot 100 timer – vel å merke med oppladbare og kjøpebatterier i kombinasjon.

Kort batterilevetid

Med MP3 kjører den derimot 10 timer. Med DVD rekker det knapt til en hel spillefilm – bare en og en halv time. På en oppladning kan du brenne fire CD-R og 8 CD-RW.

Konklusjon

Sonys eksterne combo-modell kan være et godt alternativ dersom man har behov for alle funksjonene, og kanskje har et Sony digitalkamera med Memory Stick fra før.

Men Sony har en farlig konkurrent i Philips JackRabbitt, som faktisk koster tusenlappen mindre enekelte steder. Denne gjør akkurat det samme som Sonys modell, men inneholder i tillegg en MPEG-2-dekoder, slik at den kan kobles til TV for avspilling av DVD.

Stikkord: mp3, testprodukt