Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Plagsom Valentine-hilsen

En e-post som utgir seg for å være et e-kort installerer et program på maskinen din som spyr ut reklame.

Det sendes ut mange hilsener verden over i disse dager, og da er det som ved andre merkedager og høytider ekstra viktig å være på vakt for virus og andre uønskede e-poster.

Adware er en type program som ikke direkte skader maskinen din, men som installerer seg selv uten ditt samtykke og som gjerne får reklamer til å poppe opp til alle tider.

Enkelte antivirus- og sikkerhetsselskaper mener denne typen programvare også bør klassifiseres som «ondsinnet kode» og derfor behandles som virus.

e-Valentine

Allerede nå spres det en e-post med slik Adware på Internett. En e-post med avsender [email protected] ber deg om å klikke på en link til en flash-basert side som viser deg kortet ditt.

Mens du ser på kortet installeres et program på systemet ditt uten at du blir spurt om tillatelse, melder Virus112. Det sies ikke noe om hvilken type reklame som blir generert av programmet.

Denne Adwaren kan heldigvis avinstalleres gjennom Kontrollpanelet i Windows, så om man skulle bli infisert er det ikke så vanskelig å rydde opp igjen.

Stikkord: internett, virus