Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel med mobilprosessor

På neste ukes 3GSM messe i Cannes skal Intel lansere sin nyeste prosessor, beregnet for ultramobile enheter.

Trivial mobil
Den nye prosessoren kalles Manitoba og skal i likhet med Centrino bidra til å øke kraften og ytelsen i de minste enhetene.

Manitoba er basert på en Xscale kjerne men bruker enda mindre strøm og har integrert flashminne i brikken. Bruksområdet skal være telefoner og liknende som benytter seg av GPRS eller enda raskere fremtidige nettverk, melder ZDNet UK News.

I likhet med mange andre utviklere innser Intel at de må utvikle seg med tiden og helst ligge litt i forkant for å opprettholde sin markedsposisjon. Intel ønsker nå å legge press på Texas Instruments og Motorola som allerede har liknende prosessorer ute.

Det gjenstår å se hva Intels store pengepung kan gjøre med markedsføringen av deres små, mobile brikker.

Stikkord: Maskinvare, Mobil