Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Counter-Strike gir sosial intelligens

Det sosiale utbyttet man får av å spille Counter-Strike med gode venner er undervurdert i følge ny forskning.

Counterstrike logo
Man skal ikke undervurdere verdien av en kveld med voldsforherligende dataspill, mener en gruppe vitenskapsmenn fra Loyola University i Chicago.

I følge professor Talmadge Wright og hans kolleger vil ikke en utenforstående umiddelbart kunne oppdage de positive verdiene med å være medlem i en CS-klan.

Samarbeid

Det viktigste av de positive sidene med CS er at man lærer seg å samarbeid og være del av et lag for å nå et felles mål. Slik sett er CS et bedre alternativ for spillere enn andre multiplayer spill hvor det i større grad er snakk om alle-mot-alle.

I likhet med online spill som Everquest og Anarchy Online er pratingen og interaksjonen mellom spillerne like viktig som selve skytingen. Selv om mange vil si at det er usosialt å spille, vet de som driver med det at den sosiale faktoren i høyeste grad er til stede.

De fleste spillerne foretrekker å spille med noen de kjenner, enten det er venner man omgås utenom spillingen eller noen man har møtt online.

Fantasi

Og sist, men ikke minst understreker forskerne viktigheten av å kunne spille ut en fantasirolle man ellers ikke kunne gjort, skriver BBC News.

Dataspill gir muligheten til å avreagere og la hjernen jobbe med å gjøre det best mulig i det aktuelle spillet.

Vitenskapsmennene mener at dataspill derfor er sunne for de som spiller, og de aller fleste spillere blir mindre voldelige av det, og ikke det motsatte som enkelte media og politikere ofte prøver å innbille oss.

-Counterstrike gir god mental helse, er beskjeden fra professor Wright.

Stikkord: pc, spilltester